ponedeljek, 9. april 2007

Dan po zabavi

Pozimi se praznovanja in zabave odvijajo v zaprtih prostorih, kjer je veliko cigaretnega dima in suh zrak. Zato je naslednji dan koža utrujena in pusta, naše oči so velikokrat rdeče, na obrazu pa se pojavijo madeži. Ponujamo vam nekaj nasvetov, s pomočjo katerih boste tudi po zabavi ohranili sijoč in svež videz.

Pred spanjem
Kljub temu, da se vam po nekaj kozarčkih alkohola ne da ukvarjati s tem, si vseeno temeljito očistite obraz s čistilnim mlekom in tonikom. Nato si nanesite še bogato nočno kremo. Tako bo koža nahranjena in očiščena, s tem pa tudi manj izpostavljena stresu. Če res nimate časa ali volje, si privoščite hitro čiščenje s čistilnimi robčki za obraz. Tudi če si boste z njimi bolj površno očistili kožo, boste kljub temu odstranili večino ličila, ki bi se lahko sicer zarinilo v pore in povzročilo mozolje ali rdečico. Iz oči odstranite tudi kontaktne leče.

Ker ste bili na zabavi sredi cigaretnega dima, poskrbite, da bo koža dobila dovolj vlage. Pred spanjem popijte vsaj pol litra vode. Ne pozabite na kremo za nego kože okoli oči in se odpravite v posteljo. Glavo si podložite z dodatno blazino, saj boste tako preprečili zabuhlost naslednje jutro.

Ko se zbudite
Če se kljub nasvetom niste uspeli držati zgornjih navodil, imate verjetno sivkasto polt in kolobarje pod očmi. Vendar vse še ni izgubljeno. Še vedno lahko veliko naredite za svojo kožo in lepši videz. Najprej si zbistrite misli. To lahko storite tako, da si kupite milo za prhanje, ki vsebuje poprovo meto in zeleni čaj. Meta vas bo prebudila in iz vaše kože ter las odpravila vonj po cigaretah. Malce mila si stisnite na roko in globoko vdihnite, saj si boste tako zbistrili glavo. Za poživitev duha bo primerna tudi dišeča sveča s svežim, ne preveč sladkim vonjem.
Popoldne si lahko pripravite negovalno masko iz zrelega avokada, ki mu dodajte čajno žličko medu in prav toliko limoninega soka in navadnega jogurta. Zmes dajte v hladilnik, nato pa za deset minut nanesite na obraz. Nato izperite s hladno vodo. Koža na obrazu bo tako obnovljena in poživljena. Na koncu poskrbite še za oči. Proti oteklosti in zabuhlosti se borite tako, da pomočite brisačko v ledeno vodo, jo ožamete in za pet minut položite na kožo okrog oči.

Še nekaj skrivnosti
Obstaja nekaj zlatih pravil za nego kože po zabavi. Upoštevajte jih in nihče ne bo vedel, da ste zadnje dni bolj malo spali:
- Telo si po prhanju namažite z vlažilnim mlekom, lahko pa uporabite tudi samoporjavitveno kremo, ki bo prekrila posledice neprespanih noči tudi na koži telesa.
- Uporabite lahek puder in ličilo, saj bi težka in temna ličila poudarila utrujen videz kože.
- Namesto pudra lahko uporabite obarvano kremo, ki jo previdno nanesite pod očmi, okrog nosa, po licih in bradi. Če imate temne kolobarje pod očmi, obarvano kremo nanašajte z blazinicami prstov in jo nežno vtapkajte v kožo.
- Na lička nanesite rožnato rdečilo. Tako boste dobili rožnat sija kože, ki deluje zdravo.
- S posebnimi kleščami si zavihajte trepalnice, preden nanesete maskaro. Beločnica bo tako videti svetlejša in skrili boste znake prekrokane noči.
- Če imate čas, si na obraz nanesite hranilno masko, ki bo nahranila in osvežila kožo.
- Ves dan pijte dovolj vode, ki bo očistila vaše telo strupov, ki ste si jih nakopali med prazniki. Izogibajte se črni kavi, pravemu čaju in seveda alkoholu.
- Čim prej si privoščite vikend za razvajanje, ki bo vseboval nego obraza, dobro masažo, savnanje in kopanje v bazenu, najbolje v takem s slano vodo. Če boste temu dodali še poljub ljubljene osebe, boste gotovo zasijali.

Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)