ponedeljek, 9. april 2007

Pod prho ali v kad?


Uživate pod tekočo vodo ali vam je ljubše poležavanje v kadi? Ne glede na to, kakšen je vaš izbor, je pomembno, da se sprostite in si povrnete energijo. Mi pa vam ponujamo nekaj malih trikov za večje užitke v vodnih kapljicah.

Kopalnica je idealna za sproščanje, uživanje in trenutke s samim sabo. Tako skrbimo za čist in urejen videz, poleg tega pa si izboljšamo razpoloženje. Statistika pravi, da se povprečni Evropejec prha štirikrat na teden, enkrat na teden pa si privošči kopel. Mnogo pa je tudi takih, ki se prhajo vsaj enkrat na dan.

Magična kopel
Ljudje se kopamo že iz časov antike, ko so bile kadi iz kamna ali zbitega blata. V srednjem veku so jih zamenjale lesene kadi, na njihovo dno pa so položili laneno plahto, da se kopajoči ne bi ranil na lesenih trskah. Ena slavnih kurtizan, Ninon de Lenclos, ki je prišla v zgodovino zaradi svoje lepote, je uživala v cvetni kopeli, ki so ji jo pripravljali iz cvetov spominčic, kadulje in materine dušice, ki so jim dodali grobo sol in kozarec kisa. Zmes so prekuhali v dveh litrih vode in dodali vodi za kopanje.Če nimate veliko časaČe nimate veliko časa, to še ni razlog, da bi se odrekli užitkom v kadi. Izberite si kopel z vonjem, ki vam je všeč, in se potopite v mehurčke. Osredotočite se na vsak del vašega telesa posebej, sprostite vsako mišico in razmišljajte o prijetnih stvareh ter pozabite na negativne misli. V banji ostanite petnajst minut, ne več, saj se po tem času začneta voda in telo ohlajati.

Voda dela čudeže
Kratica spa, ki se zadnje čase precej uporablja, pomeni 'salus per aquae', kar pomeni 'zdravljenje z vodo' ali 'zdravje iz vode'. Prave spa užitke v malem si lahko pričarate tudi doma. Blagodejno delovanje spa tretmajev se skriva v mineralih in oligoelementih, ki jih najdete v izdelkih iz morja, na primer algah in blatu, ki lahko zmanjšata stres in pripomoreta h gladki in napeti koži. Brez prijetnih vonjev ne greNa tržišče prihajajo vedno nove formule in teksture, ki imajo večinoma zelo prijeten vonj, tako da zlahka najdemo zase tistega, ki nam najbolj ustreza. Lahko uporabimo več izdelkov iste linije ali pa si za vsak namen izberemo drugega proizvajalca. Po kopeli ali prhanju si v kožo vtremo hranljivo mleko za telo, morda tudi kremo s proticelulitnim učinkom, uporabimo deodorant in za vrhunec večera še kapljico parfuma. Ne pozabimo pa tudi na nego rok in stopal, ki zahtevajo posebno pozornost, in seveda hranljive nočne kreme za obraz. Tako bo noč minila v prijetnem vzdušju in mamljivih vonjih.


Užitki pod prho
Tudi prhanje so poznali že v antiki, potem pa je za nekaj časa izginilo, saj se naslednji zapisi o prhanju pojavijo šele konec 16. stoletja, ko so prhe ponovno uvedli Italijani. Prhanje spodbudi delovanje nadledvične žleze in pomaga telesu, da se prilagodi na spremembe temperature, pomaga pa tudi proti težkim in utrujenim nogam. Najboljše je, da se najprej oprhate s toplo, potem pa še z malo hladnejšo vodo. Začnite pri rokah, nadaljujte z nogami, hrbtom, prsnim košem in nazadnje s trebuhom. Spremembe temperature vode ne smejo biti hitre, temveč postopne. Če želite bolj čvrste prsi in napeto kožo, se prhajte izmenično s toplo in hladno vodo, naredite vsaj tri menjave.Uporabljajte blage gele za prhanje, da se vaša koža ne bo preveč izsušila in da ne bo izginil naraven hidrolipidni sloj, ki ščiti kožo. Če po prhanju čutite zatezanje in srbečico, preverite sestavine v gelu za prhanje, dobro pa je vedeti tudi njegovo pH vrednost, ki naj bi znašala med 5 in 6.
M. M.
Foto: JupiterImages


Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)