ponedeljek, 9. april 2007

Nočna nega za lepše jutro


Ponoči naša koža bolje vpija sestavine iz kozmetičnih preparatov, zato je nočna nega zelo pomembna. Med spanjem se namreč telesna aktivnost samo umiri, še zdaleč pa ne preneha.
Med spanjem se telo sprosti, koža svobodno zadiha, obnavlja se lasišče in kozmetični preparati so učinkovitejši. Zato poskrbite za svojo nočno nego, da se boste zjutraj prebudili kot prerojeni.


Svežina na obrazu
Za obraz uporabite kremo, ki je primerna za vašo kožo. Če imate med 20 in 40 let in mastno ali mešano kožo, izberite raje gel, ki regulira izločanje odvečne maščobe - sebuma. Če imate suho kožo, si za čez noč nanesite vlažilno kremo. Če imate več kot 40 let, pa uporabite kremo proti staranju in je ne pozabite nanesti tudi na vrat. Čez dan se mora koža braniti pred številnimi škodljivimi vplivi iz okolja, pa tudi z našimi notranjimi občutki, ki se kažejo kot rdečica, bledica in stres. Šele ponoči ima čas, da se obnovi in spočije, zato ji pri tem pomagajte. Prava krema bo pospešila obnovo celic ter koži vrnila elastičnost in sijaj. Pri nanosu ne pretiravajte s količino. Zadostna količina kreme bo za velikost lešnika. Kremo nanesite na konice prstov in potem razmažite po obrazu in vratu. Kreme se večinoma hitro vpijajo in površina kože ostane suha. Če je vaša koža petnajst minut po nanosu kreme mastna, to pomeni, da ste jo nanesli preveč. Še nasvet: takoj ko nanesete kremo, trikrat zakrožite z glavo, pri tem pa globoko vdihnite skozi nos in nato izdihnite skozi usta. Ta obrazna telovadba bo sprostila mišice obraza in vam omogočila boljši spanec.

Gladko telo
Kremo ali losjon za telo nanesite takoj po prhanju, ko je koža še vlažna in topla. Tako bodo hranilne sestavine bolje prodrle v kožo. Z nanašanjem začnite pri gležnjih in počasi nadaljujte proti stegnom. Na zgornjem delu telesa uporabljajte široko razprte dlani, roke pa si namažite tako, da začnete na zapestju in nadaljujete proti ramenom. Tesna obleka in zunanji vplivi lahko na koži telesa izzovejo razdraženost in občutek suhe kože. Če se pojavi srbečica, je lahko razlog v tem, da ste med prhanjem z vročo vodo in milom odstranili tanek sloj maščobe s površine kože. Zato po prhanju kožo dobro izperite, se temeljito obrišite in nato nanesite negovalno kremo. Uporabite takšno količino, ki bi napolnila jušno žlico, in jo vtrite v telo, dokler se popolnoma ne vpije. Če so dlani in komolci rdeči, na teh mestih uporabite poseben negovalni balzam. Še nasvet: da bi odstranili odmrle celice in naredili kožo rok mehkejšo, jo enkrat na teden zdrgnite s koščkom vate, ki ste jo namočili v limonin sok. Potem roke osušite, nato pa nanje nanesite negovalni balzam, oblecite bombažne rokavice in pustite delovati čez noč.

Za spočit pogled
Do 30. leta je dovolj, da si nanašate posebno kremo za nego kože okrog oči vsak tretji večer, po tridesetem letu pa vsakodnevno. Kremo nanesite pod oči, razmažite proti vekam in vse do obrvi. Pazite, da krema ne pride v oči, saj bi jih lahko razdražila. Preko dneva zapremo oči najmanj 400-krat in trepnemo s trepalnicami vsaj 10.000-krat. Po tem naporu je treba občutljivo kožo okoli oči nahraniti in ji omogočiti vsaj sedem ur počitka. Za obe očesi zadostuje količina kreme, enaka velikosti lešnika. Nanesite jo s prstancem, saj je to najmanj močan prst, in jo čim bolj nežno vtapkajte v kožo. Še nasvet: Če se vaše oči hitro utrudijo, po nanosu kreme naredite naslednjo masažo. S palci močno pritisnite na notranje kotičke oči, nato pa s prstanci delajte niz majhnih krožnih gibov, začnite na notranji strani oči in nadaljujte navzven.

Sijoči lasje
Izberite primeren šampon za svoje lase: proti prhljaju, za tanke, občutljive ali mastne lase. Umijte si lase, nato jih delno osušite in nanesite negovalno masko, ki jo lahko kupite ali pripravite sami. Nato lase ovijte v brisačo in pustite delovati čez noč. Lasje včasih potrebujejo več časa, da lahko hranljive sestavine prodrejo v notranjost las.Dovolj bo za eno jušno žlico maske, če imate srednje dolge lase. Če vaši lasje segajo čez ramena, povečajte količino. Če uporabljate olje, ga nanesite samo na lasišče. Če pa uporabljate balzam, ga nanesite dva prsta od korenin pa vse do konic. Dobro razmažite po vseh laseh, nato pa jih zavijte v toplo brisačo in pustite čez noč. Še nasvet: brisačo lahko zamenjate s prozorno folijo, saj se tako preparat ne bo vpil v brisačo in ne bo pustil madežev na posteljnini.
Manca Mirnik
Foto: iStockphoto


Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)