ponedeljek, 9. april 2007

Razkošje za lase


Lasje pozimi včasih živijo svoje (malce bolj mastno ali izsušeno) življenje. Saj veste, ogrevani prostori, sušilci za lase, različna pokrivala - vse to dobesedno lasem vzame vitalnost in jih spremeni v kopico slame ali pa, saj ne vemo, kaj je hujše, mastno gmoto, ki jo moramo oprati vsak dan. Ampak tega je nepreklicno konec, ker sledijo dnevi razkošja las. Kaj jim bomo privoščili? Vse tole …

Svila
Svileni proteini, ki jih pridobivajo iz naravne svile, so dodani nekaterim šamponom in balzamom za lase. Lasem vračajo sijaj, hkrati pa jih utrdijo. Pa ne samo to - barvani lasje dlje ohranijo barvo in lesk. Svila je resnično razkošje za lase.

Avokado
Ta sadež je resnično super. Poln je vitaminov in maščobnih kislin, zato na lase deluje kot poživilo. Najbolje bo, če ga uporabite za masko. Samo zmiksajte avokado, da dobite kremo, nanesite na lase in pustite delovati deset minut. Tole je maksimalno zdrava hrana za vaše lase.

VodkaJupiii!
Ampak tokrat bodo vodko dobili vaši lasje. Če hočete vašim lasem ponuditi osvežilni tonik, zmešajte enako količino ustne vodice in vodke. Tekočino nanesite na lasišče s kosmom vate. Nato pet minut masirajte lasišče in nato šamponirajte.

Morska sol
Morska sol doda vašim lasem volumen. Najbolj elegantna rešitev je, da jo vašim lasem daste v obliki šampona. Naj vam namignemo - Lush ima gotovo kakšno rešitev za tiste, ki bi radi bolj polno oblikovali svojo pričesko.

Kečap
Ne, res. Kečap bo rešil vse tiste, ki so jim barvani lasje oksidirali in potegnili na zeleno (vsi smo že kdaj opazili to grozo). Naravna rdeča barva kečapa namreč nevtralizira zeleno barvo. Trikrat na teden pred šamponiranjem nanesite na lase in pustite delovati pet minut.

Ovseni kosmiči
Ne, teh ni potrebno nanašati na lase, ampak jih preprosto pojejte. Proteini, ki so v kosmičih, lase varujejo pred poškodbami in jim dodajo volumen. Hkrati vsebujejo veliko vitaminov skupine B, ki so potrebni za zdravje in trdnost las. Zdrav zajtrk je tudi prava kura za lase.

Eksotično sadje
Če želite zraven še osvežilno aromaterapijo vsakič, ko boste s prsti potegnili skozi lase, si omislite šampon, ki vsebuje kivi, mango ali papajo. Ti sadeži vsebujejo veliko vitaminov A in C, tako da ne bo nobene škode, če si jih privoščite tudi kar tako. Za tiste, ki ste zaljubljeni v Mediteran, naj prišepnemo - fige, ki so polne železa in magnezija, in granatno jabolko, ki je naravni antioksidant - ohranjajo lase močne in zdrave.

Vaši prstki
Nežna masaža z blazinicami prstov pospešuje cirkulacijo in ohranja vaše lasišče zdravo. Za še boljši učinek poskusite s kapljico rožmarinovega eteričnega olja ali olja limonske trave, kar pospešuje rast las in preprečuje prehitro maščenje. PočitekKaj je boljšega kot dan, ko vam ni treba početi prav ničesar? Če vse telo potrebuje počitek, potem to velja tudi za vaše lase. Stres namreč pusti na vaši glavi dolgočasne lase brez leska. Za še boljši učinek - prižgite dišečo svečo, poslušajte umirjeno glasbo in si privoščite masko za lase. Ah …


Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)