ponedeljek, 9. april 2007

Koži vrnite sijaj!

Pozimi se mnoge med nami sprašujejo, kako zaščititi kožo pred škodljivimi vplivi iz okolja, kot sta hladen zrak in smog. Za vas smo pripravili nekaj trditev, ki držijo ali pa ne, z njihovo pomočjo pa se boste naučili pravilno negovati lase, obraz in telo pozimi in vrniti vaši koži sijaj.

Od mraza se oči solzijo, zato je bolje, če jih ne ličimo.
NERESNIČNO
V resnici je ravno nasprotno: bolj ko zaščitimo veke s senčilom, manjša je možnost, da pride do vzdraženosti. Da se vam ličila ne bi razmazala, maskare ne nanesite na spodnje trepalnice. Uporabite svinčnik za oči, ki vsebuje hranljive snovi. Ko je sončen, a vetroven dan, oči zaščitite s sončnimi očali.

Še en nasvet:
Če se vam oči pogosto solzijo, verjetno mraz ni edini krivec. Lahko ste si oči utrudili od nenehnega strmenja v računalniški zaslon ali pa ste posebej občutljivi. Pred spanjem si jih zato pokrijte s temno masko in jim privoščite čim daljši počitek čez noč. In ne pozabite izključiti računalnika, če je v tisti sobi, v kateri spite.

Puder je najboljša zaščita za obraz.
RESNIČNO
Ni vam sicer treba pretiravati s količino, saj boste tako preprečili koži, da diha. Puder vedno nanesite po kremi in vlažilni emulziji. Po nanosu tekočega pudra ga utrdite s pudrom v prahu ali s koščkom vate odstranite višek.Še en nasvet: Za puder v prahu vedno izberite brezbarvnega, torej transparentnega, ki ne bo spremenil osnovne barve vašega tekočega pudra.

Pogosti prehodi iz mrzle zunanjosti v tople notranje prostore so škodljivi za kožo.
RESNIČNO
Takšni prehodi vplivajo na mikrocirkulacijo v koži. Zato imamo rdeč nos in lica, drobne kapilare na obrazu pa nam lahko začno pokati in pojavi se t. i. kuperoza. Da bi se čim bolj zaščitili, pred prehodom v topel prostor na obraz položite dlani. Tako prehod ne bo tako hiter.Še en nasvet: Če se je kuperoza že pojavila, uporabite izdelke, namenjene tej težavi, in pred odhodom na mraz nikoli ne pozabite na puder.

Dolgoobstojne šminke so praktične, vendar pozimi preveč izsušijo ustnice.
RESNIČNO
To se dogaja zato, ker je med sestavinami dolgoobstojnih šmink velikokrat tudi alkohol. Zato izberite takšno šminko, ki ne vsebuje alkohola, ali pa takšno, ki ima na eni strani šminko, na drugi pa še bleščilo, ki bo navlažilo in zaščitilo vaše ustnice.Še en nasvet: Profesionalni vizažisti pred nanosom šminke ustnice napudrajo s pudrom v prahu in tako dosežejo, da je šminka bolj obstojna.

Če so ustnice nenehno razpokane, je za to kriva presuha šminka.
NERESNIČNO
Za to je kriv način, kako govorite ali žvečite hrano. Če imate slabo navado, da si večkrat obliznete ustnice, bodo po določenem času razpokale, tudi če uporabljate dovolj vlažilno šminko.Še en nasvet: Najprej nanesite eno plast šminke, ki jo nato popivnajte s papirnatim robčkom, šele potem nanesite zgornjo plast. Nanos bo še lepši, če boste za to uporabili čopič.

Pozimi smo vsi videti bolj bledi, zato moramo pri ličenju opustiti močne barve.
RESNIČNO
Potrebna je dobra podlaga. Če ima vaš puder preveč zlatih nians, se lahko pozimi čez nekaj ur na vašem licu pojavijo madeži, posebej če imate mešano kožo. Seveda pa je pomembno tudi, da izberete dober puder, zato pri nakupu nikar ne mislite na prihranek.Še en nasvet: Ko nanašate puder, ga nalahno vtapkajte z blazinicami prstov. Tako ga boste nanesli enakomerno. Pri rdečilih in senčilih pa se pozimi raje odločite za pastelne barve.

Mraz vpliva tudi na lase, zato jih je potrebno pogosteje umivati.
NERESNIČNO
Na lase ne vpliva toliko mraz kot vlaga in smog iz zraka. Zaradi njiju postanejo lasje neukrotljivi, štrenasti in brez življenja.Še en nasvet: Če imate poškodovane lase, nekaj minut masirajte lasišče z mandljevim oljem, nato pa si umijte lase kot običajno. Na ta način bodo lasje dlje čisti, lažje jih boste razčesali in imeli bodo večji volumen.

Električne peči in radiatorji povzročajo izsuševanje kože.
RESNIČNO
Pozimi imamo večkrat suho grlo in tudi naša koža potrebuje več vlage. Zato redno uporabljajte vlažilno kremo, v spalnico namestite vlažilec zraka in ponoči zmanjšajte delovanje radiatorjev.Še en nasvet: Če vas zjutraj srbi koža po vsem telesu, je to lahko znak izsušenosti. Odpovejte se peni za kopanje in se po prhanju bogato namažite z hranilnim mlekom.

Vroča prha zvečer je idealen način, da se sprostimo.
NERESNIČNO
Tako boste naredili kapilare na stegnih in mečih še bolj vidne. Raje si privoščite blago kopel s temperaturo vode okoli 37 stopinj, pri tem pa ne uporabite pene, temveč olje za kopanje, ki bo bolj navlažilo vašo kožo.Še en nasvet: Ko pridete iz banje, se oprhajte in takoj obrišite. Vodne kapljice na telesu kožo izsušijo.

Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)