ponedeljek, 9. april 2007

Lepotni vikend


Konec tedna si lahko privoščimo lepotno-zdravilni vikend samo zase. Tako se bomo sprostili, obnovili zaloge energije in pozabili na tegobe divjega delovnega tempa. Za vse to pa ne potrebujemo gore denarja - z malo domišljije si lahko lepotilne mešanice pripravimo doma.

Tovrstni tretmaji niso priporočljivi med nosečnostjo, dojenjem, menstruacijo ali kakršno koli infekcijo, zato jih v teh primerih raje prestavite.

Kaj potrebujemo za lepotno-zdravilni vikend:
- sezonsko sadje in zelenjavo,
- zeliščni čaj iz timijana, ingverja ali mete,
- 6 litrov mineralne vode,
- šest limon,
- eterična olja rožmarina, kamilice, bora ali brinovih jagod,
- kopalno sol,
- krtačo z dolgim ročajem iz naravnih ščetin,
- veliko brisač,
- sveče in sproščujočo glasbo.

Petek zvečer
Čez dan se izogibajte težki hrani, kavi in pravemu čaju. Popijte vsaj dva litra vode. Za večerjo pojejte solato, začinjeno z olivnim oljem, česnom in limoninim sokom. Od tega dne skozi ves vikend ne pijte drugega kot svežo vodo sobne temperature ali zeliščni čaj.ŠčetkanjePreden greste v posteljo, si oščetkajte kožo. Koža naj bo suha, zato to storite pred kopeljo. Ščetkanje kože stimulira delovanje limfnega sistema in izločanje strupov. Pri ščetkanju nog vedno ščetkajte od spodaj navzgor. Enako velja za roke, ki jih ščetkamo v smeri proti ramenom. Pri ščetkanju prsi se izogibajte bradavicam in uporabljajte rahle, krožne gibe.Po ščetkanju si privoščite kopel, ki ste ji dodali nekaj kapljic rožmarinovega olja. Vroči vodi počasi dodajajte hladno vodo, dokler ni povsem mrzla. To bo poživilo krvni obtok. Lahko se pojavijo stranski učinki razstrupljanja telesa: glavobol, več potenja, utrujenost, nenavadna občutja, suha usta, izpuščaji, zaprtje. Ti znaki kažejo na to, da se telo čisti strupov. Če so prehudi, obiščite zdravnika.

Sobota
Nadaljujte z zdravo prehrano in pijte sok iz grozdja, jabolk ali korenja. Zraven tudi jejte našteto sadje ali zelenjavo, ki ga počasi prežvečite in uživajte v vsakem grižljaju. Dan začnite s kozarcem tople vode in sveže stisnjenim limoninim sokom. Sprehodite se po svežem zraku in uživajte v naravi okoli vas.

Pravilno dihanje
Vaja pravilnega dihanja vam bo pomagala iz telesa izločiti strupe in okrepiti vaš imunski sistem. Vaje ne smete izvajati, če imate težave s srcem, visok krvni tlak, epilepsijo ali težave z ušesi, nosom ali očmi.
1. Počasi in globoko vdihnite.
2. Hitro izdihnite, kot da bi hoteli kihniti. Ob tem bodite pozorni na svoj trebuh, ki se bo napel in sploščil.
3. Spet globoko vdihnite in hitro izdihnite.
4. Tako nadaljujte, dokler se še dobro počutite. Nato malo počivajte in poskusite spet čez nekaj časa.
5. Začnite dihati kot običajno in pomislite na to, kako se počutite.
Tej vaji naj sledi turška savna ali pa se odpravite kopat v termalno vodo. Privoščite si lahko tudi limfno drenažo ali kakšno drugo masažo, pomembno je, da se ob tem sprostite.

Kopel s solmi
Ko se vrnete domov, si privoščite kopel s solmi. Tako se boste dodobra spotili in iz telesa izločili strupe. Tej kopeli se izognite, če imate težave s srcem ali ste diabetik.
1. Kopalno sol stresite v vročo vodo.
2. Ulezite se v kad in uživajte približno 30 minut. Predstavljajte si strupe, ki se izločajo iz vašega telesa in prehajajo v vodo. Pijte vroč zeliščni čaj, da boste povečali potenje in nadomestili izgubljeno tekočino.
3. Počasi vstanite, saj lahko občutite vrtoglavico. Ne otirajte si telesa, temveč se zavijte v velike, tople brisače in pojdite v posteljo.
Poskrbite, da bodo vaša stopala topla.
Ta večer si napišite, kako bi lahko razstrupili vaše življenje, ne samo telesa. Kaj je "strupenega" v vašem življenju? Ljudje? Vaše delo? Kraj, kjer živite? Kako bi to spremenili?

Nedelja
Ponoči ste se verjetno spotili, zato si privoščite prho. Zdrgnite se z brisačo in popijte skodelico tople vode, v katero ste stisnili limono. Jejte sveže sadje z jogurtom in poskušajte uživati v vsakem grižljaju.

Razstrupljevalna meditacija
Ponavljajte vaje pravilnega dihanja iz prejšnjega dne, nato pa se posvetite meditaciji.
1. Sedite na stol z ravnim naslonjalom ali na tla.
2. Sprostite ramena, noge in zadnjico.
3. Osredotočite se na vaše dihanje - ne spreminjajte ga, samo zavedajte se ga.
4. Še naprej razmišljajte o svojem dihanju in če vam misli odtavajo, se ne jezite, počasi se spet vrnite k sebi in svojemu dihanju.
5. Predstavljajte si, da izdihujete strupene misli in čustva in vdihujete novo energijo in možnosti.
6. Zdaj se poskušajte zavedati svojega telesa - svoje zadnjice na stolu ali na tleh, svoje glave, ki jo podpira vrat, svojih ramen, ki so sproščena in težka.
7. Zdaj se začnite zavedati sveta okoli vas - zvokov, temperature … Počasi odprite svoje oči.
8. Nekaj minut še sedite, nato pa popijte nekaj vode, preden vstanete.

Zadnji večer
Svoj jutranji obrok pojejte zgodaj. Sestavljen naj bo iz kuhane zelenjave, ki ji dodajte začimbe in česen, vendar ne soli. Preliv naj bo iz žlice olivnega olja in limoninega soka. Če ste zelo lačni, dodajte še nekaj kuhanega rjavega riža ali krompirja.Ta večer se razvajajte s svečami in sproščujočo glasbo. Berite dobro knjigo ali se posvetite razmišljanju. Kako se počutite? Ste se morda pripravljeni odpovedati kavi in piti toplo vodo z limoninim sokom vsako jutro? Posvetiti vsaj 20 minut na dan meditaciji? Majhne spremembe vam bodo pomagale, da se boste vsak dan počutili boljše.Zadnji dan razstrupljanja si privoščite kopel, ki ste ji dodali nekaj jabolčnega kisa. Nato se potopite vanjo za 15 minut. Obrišite se in se odpravite v posteljo. Naslednji teden boste gotovo opazili razliko, saj se boste počutili kot prerojeni.
M. M.
Foto: iStockphoto


Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)