ponedeljek, 9. april 2007

Da bo parfum trajal dlje


Da bo parfum odražal vaš slog, ni dovolj, da ga samo imate. Pomembno je tudi, na kateri del telesa ga nanašate, kako in celo v katerem času. Preberite, kako svoj parfum uporabiti tako, da bo spomin nanj ostal v prostoru še dolgo po tem, ko ga boste vi zapustili.

Gotovo veste, da ima prijeten vonj veliko vlogo tudi pri zapeljevanju. Vendar ga morate znati pravilno uporabljati, da bi z njim dosegli želeni učinek. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, s pomočjo katerih boste iz svojega parfuma potegnili najboljše lastnosti, tako iz tistega, ki ga uporabljate vsak dan, kot iz tistega, ki ga hranite za posebne priložnosti.

Ne nanašajte ga s prsti
Ne nanašajte ga neposredno iz stekleničke, saj se lahko umazanija in maščoba z vaših prstov preneseta v stekleničko in tako vplivata na vonj parfuma. Zato raje uporabljajte parfume, ki imajo razpršilec, ali pa nanesite parfum na košček vate in ga z njim nanesite na kožo.Vonj se dvigujeKo nanašate vonj, začnite pri zapestju in nadaljujte navzgor po roki. Zapomnite si, da se vonj vedno dviguje. Zlato pravilo nanašanja parfuma je tudi to, da ga moramo nanašati pazljivo in raje skromno kot razsipno.

Samo na kožo
Pazite, da parfum ne pride v stik z obleko. Nanesite ga samo na kožo, in sicer na tiste dele telesa, kjer se bo vonj lahko najbolj razvil. Najbolj primerna mesta so zapestja, pregib roke, med dojkami ter zadnji del kolen. Parfum nanesite, preden se oblečete, saj lahko sicer pusti madeže na nekaterih občutljivih tkaninah, na primer na svili. Preizkusite ga na sebiNe kupujte parfuma samo zato, ker dobro diši na vaši prijateljici. Preizkusite ga na svoji koži, saj se vonj na različnih kožah različno razvije. Zato vedno preizkusite parfum na sebi, počakajte nekaj ur in se potem odločite o nakupu.Tudi čas je pomembenPri uporabi parfumov moramo upoštevati tudi letni čas. Na splošno velja, da so močnejši, težji vonji primerni za jesen in zimo, lažje, sveže in cvetne note pa za pomladne in poletne dni, ko je v zraku že veliko drugih vonjev iz narave.

Preizkusite največ tri naenkrat
Ko kupujete parfum, naj bo to zjutraj, ko je vaš nos še spočit. Nikoli ne preizkusite več kot treh vonjev naenkrat, saj jih nos ni sposoben razlikovati več kot toliko. Mešanje vonjev povzroči zmedo in zato lahko kupite parfum, za katerega boste po nekaj dneh ugotovili, da vam sploh ne ustreza.

Zaščitite ga pred svetlobo
Parfume morate zaščititi pred svetlobo in toploto, da jim boste podaljšali življenjsko dobo. Zato imejte parfume raje v hladni spalnici kot v kopalnici, kjer so temperature ponavadi višje. Poskrbite tudi, da bodo dobro zaprti.

Raziskujte in preizkušajte
Tudi če imate že vrsto let en sam parfum, ki ga kar ne morete zamenjati, je dobro, da vsake toliko časa preizkusite nov vonj. V nasprotnem primeru se svojega parfuma tako navadite, da ga na sebi ne zaznate več, prav tako ljudje okoli vas. Zato je najboljše, da prosite prijateljico, naj vam za kak teden posodi svoj parfum, da ga boste imeli čas preizkusiti in spoznati; ali pa se nekaj dni zapored vsak dan odpravite v parfumerijo in si nanesite vonj, ki vam je všeč, nato pa čez dan večkrat preizkusite, kako vam ustreza.
Manca Mirnik
Foto: iStockphoto, JupiterImages


Vir: www.siol.net

1 komentar:

Sac Louis Vuitton pravi ...

Many people think of the perfect Louis Vuitton handbags to purchase for their loved ones.

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)