petek, 4. maj 2007

7 korakov do popolnosti


Tudi če se zadnje čase niste veliko posvečali sebi in svojemu videzu, še ni vse izgubljeno. Tudi med lenarjenjem lahko veliko naredite za svojo lepoto. Kako? Preberite naše nasvete.
Imate eno uro časa zase? Niste zaspani, ne da se vam brati in tudi televizijski ekran vas ne privlači preveč? Če je tako, si dajte stol na balkon ali ležalnik na vrt in se pripravite na lepotno razvajanje. Naredili si boste masko za lase, hišni body wrapping, poskrbeli za svoje roke in stopala ter tako zablesteli kar doma, brez dragih lepotnih salonov.


Korak št. 1: Vlaženje obraza
Obstajajo številne maske za obraz, od hranljivih do tistih za globinsko čiščenje, vsaka od njih pa ima predpisan čas delovanja. Maske, namenjene vlaženju, lahko pustimo delovati tudi dalj časa. Če trenutno doma nimate tega izdelka, narežite svežo kumaro in si kolobarje položite na obraz ter pustite delovati dvajset minut. Nato dobro izperite. Vaša koža bo dodobra navlažena.

Korak št. 2: Skrb za stopalaČeprav se jih velikokrat ne vidi, so lepa stopala odraz urejene ženske. Če nimate časa za kopel nog, stopala bogato namažite s kremo za noge, nato pa obujte bombažne nogavice. Suha koža na stopalih se bo tako v dobrih tridesetih minutah omehčala in zlahka boste odstranili odmrle delce s stopal.

Korak št. 3: Hranljivo olje za nohte
Med ležanjem na vašem ležalniku ne bo časa za resno manikuro. Vseeno pa lahko naredite nekaj za lepoto vaših nohtov. Vzemite stick za nego obnohtne kožice in olje za nego nohtov. Oboje na debelo nanesite na nohte in kožo okoli njih, kar bo nahranilo nohte, ki se tako ne bodo več cepili. Tako bo tudi daljša manikura, ko boste imeli čas zanjo, uspešnejša.

Korak št. 4: Obloga iz kamilic za okrog oči
Zatečen predel pod očmi in podočnjaki niso vedno znak utrujenosti, v nobenem primeru pa niso videti dobro. Skuhajte si močan čaj iz listov in cvetov kamilice, ko se ohladi, pa ga precedite. Potem namočite vatne blazinice v čaj in jih za deset minut položite v zamrzovalnik. Šele potem jih položite na oči in pustite delovati nekaj minut. Učinek bo viden takoj.


Korak št. 5: Neviden nedrček
Ne, ni vse v nedrčku. Veliko lahko za svoje prsi naredimo tudi s kozmetiko. Napetost kože na prsih lahko izboljšamo tudi z nežno krožno masažo in s hranilnimi maskami, ki delujejo kot nevidni nedrčki. Če boste svoje prsi redno negovali s kakovostnimi izdelki, bodo dlje časa čvrste, kar se bo poznalo tudi na dekolteju.

Korak št. 6: Maska za lase
Ko ste si umili lase, jih osušite z brisačo in nanje nanesite masko za lase. Če je nimate, si jo pripravite doma iz olivnega olja. Ko z njim natrete lase, nanje poveznite kapico ali plastično vrečko. To bo povzročilo dvakratno korist: maska bo v toplem okolju bolj učinkovita, vi pa si boste lahko privoščili krepčilni spanec, ne glede na to, kaj imate na glavi.

Korak št. 7: Povijanje proti celulitu
Tudi doma si lahko pripravite povoje za t. i. body wrapping, ki pomaga odpravljati celulit. Z anticelulitno kremo v debelem sloju namažite noge od kolen navzgor, pa tudi zadnjico, trebuh in boke. Nato te dele telesa zavijte v plastično folijo in se ogrnite s kopalnim plaščem ali brisačo. Po slabi uri bo vaše telo izločilo odvečno tekočino in strupe, vaša koža pa bo bolj gladka kot kadarkoli.

Po teh sedmih korakih, ki jih lahko izvajate hkrati in vam bodo skupaj vzeli le malo več kot uro časa, bo vaše telo videti kot prenovljeno, vi pa se boste počutili dobro, saj ste končno naredili nekaj zase, ne da bi se vam bilo treba premakniti od doma.
Manca Mirnik
Foto: JupiterImages

Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)