petek, 4. maj 2007

Kako ste lahko videti 10 let mlajši?


Ja, lahko ste videti mlajši. To sploh ni vprašanje. In to samo s pravilnim ličenjem in lepo pričesko. Nasveti sledijo, če ste se že davno vzeli v roke in skrbite za osnove. Saj veste, osebna higiena, pravilno čiščenje obraza, dobra hidratantna krema, pravilna prehrana, redno gibanje itd., itn. No, če ste to vse vključili v vaš urnik in če še vedno mislite, da bi se z vami dalo še kaj narediti, potem je čas, da se malce posvetite ličenju in pričeski.

Z ličenjem
Ličenje je zelo delikatno opravilo, ki lahko popolnoma spremeni vaš obraz. Zato bodite previdni, da ne dosegate ravno obratnih učinkov.
- Najpomembnejši korak vsakega ličenja je dobra podlaga in pravilno navlažena koža.
- Sledi ji pravilna uporaba korektorjev in pudrov. Pri razmerju puder proti zrelejša koža bo vedno zmagal kremni puder, saj se lažje nanaša in se lepše porazdeli po koži. Če uporabljate puder v prahu, bodite z njim zelo varčni, saj se lahko nabira v gubicah in daje videz usihajoče se maske. Če uporabljate puder v prahu, ga vedno nanašajte s čopičem (in ne z gobico), preden pa ga nanesete na obraz, ga malce otresite s čopiča.
- Nikakor ne puščajte na obrazu ostrih linij. Črte na vekah (črno ali sivo črtalo za oči) naj bodo zabrisane s čopičem, prav tako črtalo na ustnicah. Ostri robovi postarajo obraz in postavijo vaše gube v prvi kader.
- Senčila za lica so zelo dobro pomlajevalno sredstvo. Izbirajte svetle odtenke - nekako od marelične do pink. Kremne teksture so tudi pri senčilih boljše od tistih v kamnu ali prahu, saj se kremna podlaga zelo lepo zlije s kožo, pri suhih pa je včasih nevarno, da dajo vtis videza, kot da "stojijo" na obrazu.
- Korektorji so krasno sredstvo s katerimi zakrijemo pomanjkljivosti obraza. Za rdeče lise oziroma popokane kapilare uporabljajte zelenkaste korektorje. Podočnjaki so druga tegoba, ki jo je potrebno zakriti. Če so rdečkasti, potem za izenačevanje tona uporabite zelenkast ali rumenkast korektor, če pa so vaši podočnjaki modrikasti, potem je bolje poseči po korektorju oranžne barve. Bodite varčni s pudrom in ga nanesite le na kritične dele.
- Šminke lahko zelo postarajo obraz. Močne barve in presuhe osnove kaj hitro pustijo na vaših ustnicah grudice ali pa se razlezejo v gubice ob ustih. Ne preveč svetleča bleščila so zelo dobra rešitev za lep in zdrav videz.
- Uporabljajte kreme s svetlečimi efekti. Takšne kreme lahko uporabite za telo in obraz in dajejo vašemu obrazu svež in sijoč videz. Izogibajte se premočnim sijajem in vidnim svetlobnim delcem v kremi, da ne bo učinek bolj spominjal na disko kraljico.


S pričesko
Lasje so zelo pomemben del vašega videza. Uokvirjajo obraz in dajejo občutek urejenosti ali neurejenosti pa tudi zastarelosti.
- Smrt in umor vsakršnega upanja, da bi bili videti mlajši je, če ostanete v nekem desetletju. Recimo - pri dvajsetih ste ugotovili, da vam neka pričeska pristaja, zato jo danes, pri vaših štiridesetih še vedno nosite natančno takšno frizuro kot takrat. Čas gre naprej, stili se spreminjajo in tudi v današnjem času gotovo obstaja pričeska, ki bi se podala vašemu obrazu in bo kazala, da ste vstopili v 21. stoletje.
- Takoj in odločno se uprite vsakršnim klišejem, da morate imeti pričesko, ki se "spodobi" za vašo starost. Ne živimo v viktorijanski dobi in če imajo vse "gospe" okrog vas trajno in so ob ušesih postrižene na kratko, po vrhu pa malo natupirane - njihova stvar. To se vas ne tiče.
- Ekstremi lahko pri določenih letih zelo postarajo obraz. Torej ne prekratko ali predolgo, ne pretemno in ne presvetlo, pa bo že pol dela za vami.
- Sivi lasje posrkajo barvo z vašega obraza, zato lahko problem elegantno skrijete z nežnimi prameni. Ti poživijo barvo las in skrijejo sive lase. Ker so sivi lasje bolj močni, bo barva na njih bolj sijala. Pazite, pretemne barve pramenov so zelo hitro premočne v primerjavi s tenom vašega obraza in lahko dajo lasem videz, da je nekaj narobe.
- Resice na čelo in lepo oblikovan frfru lahko zakrije gubice na čelu in daje obrazu mladosten videz.
P. K.

Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)