petek, 4. maj 2007

Temni podočnjaki so preteklost


Ste tudi vi ena izmed tistih, ki jim lep obraz kazijo temni kolobarji pod očmi? Če ste, poskrbite v prvi vrsti za svoje notranje počutje, saj je kozmetična pomoč, žal, le delno uspešna.

Kolobarji okoli oči ponavadi spremljajo slabo duševno in zdravstveno počutje. Mnogokrat smo za njih krivi sami, saj preveč delamo in se zato tudi izčrpamo, predvsem pa nam temne lise pod očmi nastanejo takrat, ko premalo spimo.

Premalo kisika
Kolobarji nastanejo zaradi pomanjkanja kisika v krvi. Kri ni več rožnata, temveč malce modrikasta in zastaja v drobnih kapilarah pod očmi ter tako proseva kot temna senca skozi kožo. Učinek je še večji, če se zniža nivo vlažnosti v koži. Če nam primanjkuje vlage, lahko koža postane še nekoliko prosojnejša.

Poskrbite za dobro prekrvavitevČe ste nagnjeni k temnim podočnjakom morate poskrbeti, da bo vaš krvni obtok vseskozi živahnejši. Kako?
1. Prekrvavitev spodbudite s kosmi vate, namočenimi v ledeno mrzli vodi.
2. Prekrvavitev bo močnejša, če napolnite umivalnik s hladno vodo, vanj potopite obraz in nekajkrat odprete in zaprete oči. Ta trik bo pomagal tudi pri rdečih očeh!
3. Različne kreme za oči vsebujejo učinkovine za pospeševanje prekrvavitve; na primer kofein, izvlečki iz listov drevesa ginko ali pa escin iz divjega kostanja. Paziti morate, kako nanašate kremo za oči, saj jo je potrebno nanesti v tankem sloju s tapkanjem.
4. Priporočamo veliko spanja. Po prekrokani noči bo vaša koža okoli oči videti še bolj udrta, če pa ste zraven popili še večjo količino alkohola, bo vaše tkivo videti resnično izsušeno. Torej - manj alkohola in več spanca!
5. Proti nabreklinam okoli oči, ki se pri nekatreih ženskah pojavijo ob menstruaciji, si lahko v lekarni brez recepta kupite kapljice. Spodbudile bodo pretok mezgovnice in pospešile uplahnjenje očesnih vrečk.
6. Poizkusite z "očesno gimnastiko". Oči zaprite, položite kazalca na zunanja očesna kotička, da ne nastanejo gube, nato oči na vso moč zatisnite. Napetost naj traja šest do sedem sekund, nato mišice sprostite. Priporočamo vsaj petnajst ponovitev.


Zelišča za kolobarje
Obkladki iz mrzlega kamiličnega čaja so dobro zdravilo za utrujene oči, odpravljajo pa tudi zabuhlost. Vrelo vodo prelijte čez kamilice, ko se čaj ohladi, pa vanj namočite blazinici vate, lezite in ju za deset minut položite na zaprte oči. Proti zabuhlosti pomaga tudi črni čaj, saj tanini v črnem čaju krčijo otečeno tkivo.

Prekrijte kolobarje
Z nekaj spretnosti in vaje lahko temne lise pod očmi skrijemo tudi pod obarvano ličilo. To še ne pomeni, da boste morale po nasvet k vizažistki, saj je v trgovinah na voljo mnogo posebnih črtalnikov ali krem za prekrivanje, ki so dobri tudi za vašo kožo. Žal so nekateri od teh preparatov sorazmerno mazljivi, tako da se, zlasti če se veliko smejimo, zlahka vlezejo v mimične gubice pod očmi. Če nikakor ne morete najti primernega preparata, poizkusite z običajnim tekočim pudrom, ki pa mora biti vsaj za dve niansi svetlejši od pudra za ostale dele obraza. Svetlejši tekoči puder morate nanesti natančno in samo na temne kolobarje. To vam bo najbolje uspelo s čistim čopičem za ustnice ali vatno paličico. Svetlejši puder nato vtrite v kožo z rahlim tapkanjem s prsti, nato pa še popudrajte s pudrom v prahu. Če uporabljate rdečilo za lica v svetlem ali rožnatem odtenku, ga lahko naposled potresete tudi po podočnjakih.
Vir: E. Bolz, Lep obraz, DZS, 1996
Andreja Bevk
Foto: JupiterImages

Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)