petek, 4. maj 2007

Lepotne bližnjice


Vedno nam zmanjkuje časa za vsakdanje obveznosti, kljub temu pa želimo biti lepe in urejene. Preberite, kako lahko s štirimi preprostimi rešitvami in prav toliko svežimi idejami ukanite čas in ste ob vsaki priložnosti videti kot iz škatlice.

Štiri preproste rešitve


1. Poslovite se od stare šminkeČe imate že nekaj let isto šminko, je zdaj čas, da jo zavržete. Če želite poskusiti nekaj novega, pri tem pa ne popolnoma spremeniti barve svoje šminke, izberite podoben odtenek, kot ste ga imeli doslej, vendar s pridihom zlate. Ta majhna sprememba bo naredila vaše oči svetlejše, ljudje okoli vas pa bodo opazili vašo novo svežino.

2. Poudarite ličnice
Pozabite na pretirano poudarjanje ličnic, kot je bilo modno v osemdesetih. Za to obstaja veliko naravnejših načinov. Izberite dve senčili za lica, ki sta temnejši od naravnega tona vaše kože. Z nanašanjem začnite s temnejšim, tik pod ličnico v smeri proti lasišču. Bolj kot se bližate lasišču, bolj rahel naj bo nanos. Nato malce višje dodajte še svetlejše senčilo s pridihom zlatega leska. Tako bo vaša koža na svetlobi zasijala, ličnice pa bodo poudarjene v naravnem tonu.

3. Preprečite nabiranje pudra ob nosu
To se precej rado zgodi, zato pred nanosom pudra nanesite nekaj gela za oči okrog nosnic. Ko se gel posuši, je površina kože bolj gladka in puder ne zastaja v porah. Če imate tudi sicer široke pore, uporabite puder v stiku, saj je manj kremast in je zato manj verjetno, da se bo nabiral v gubah.

4. Voskanje brez bolečin
Če za odstranjevanje dlak uporabljate voskanje, si zapomnite, da kofein naredi kožo bolj občutljivo za bolečine, zato vsaj teden pred voskanjem ne pijte kave. Če uporabljate kreme, ki vsebujejo retinol ali glikolno kislino, jih nekaj časa pred voskanjem prenehajte uporabljati, saj je koža po njihovem nanosu bolj občutljiva in bi lahko z voskanjem izpulili cele plasti kože. Izberite tudi primeren vosek, ki naj ne deluje na podlagi pare, vsebuje pa naj pomirjevalne sestavine, na primer kamilico ali aloe vero.

Štiri sveže ideje

1. Zamenjajte barvo las
Sprememba barve las lahko v vaše življenje prinese veliko novega: lahko vpliva tudi na to, kako vas bodo ljudje sprejemali. Želite ugajati tašči? Poskusite z rjavo barvo, saj so ljudje s to barvo las po nekaterih raziskavah bolj vredni zaupanja. Želite dobiti višji položaj v službi? Rdeča je prava barva vaših las. Želite narediti novo sosedo ljubosumno? Poskusite s svetlo barvo, ki je še vedno zelo zapeljiva. Če pa še niste pripravljeni za popolno spremembo, oživite svojo barvo z barvno peno, ki se po nekaj umivanjih spere.

2. Kupite si pahljačast čopič
Uporabite ga, da zabrišete robove pudra na vratu in na čeljustih. Če to počnete s prsti, lahko ostanejo madeži, gobica pa bo odstranila preveč pudra. Zato naj bo tak čopič vaš nepogrešljiv spremljevalec, ki bo poskrbel za popoln videz.

3. Svetleči in čisti lasje
Proizvodi za oblikovanje las lahko poudarijo vsako pričesko, vendar lahko povzročijo tudi prhljaj. Zato uporabljajte nežne šampone, ki ne dražijo lasišča, če pa že imate prhljaj, si kupite šampon proti prhljaju, ki naj bo dovolj blag, da ga lahko uporabljate vsak dan. Tak šampon bo tudi preprečil nastajanje novega prhljaja. Za svetleče in zdrave lase lahko poskrbite tudi z negovalno masko, ki si jo lahko pripravite doma, na primer iz medu in kamiličnega čaja ali pa jo kupite v drogerijah.

4. Črtalo za oči v barvi sivke
Če temno rjavo ali črno črtalo za oči zaide v gubice, povzroči takojšen videz staranja. Toda črtalo v barvi sivke vaše oči posvetli in pomladi. Poleg tega lahko na ta način najhitreje odpravimo rumenkast videz utrujenih in oteklih oči. Na ustnice dodajte še malo bleščila v rožnatih odtenkih in pripravljeni ste na pomladni pohod po mestu.
Manca Mirnik
Foto: JupiterImages

Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)