petek, 4. maj 2007

Naj poleti nohti zažarijo!


Poleti ne pokažemo samo veliko gole kože, temveč tudi negovanost svojih nohtov. Lepi nohti dopolnjujejo urejen videz ženske, pot do njih pa je včasih zelo dolga. Pomembno je, da redno skrbimo zanje in jim omogočimo vse potrebno za zdrav videz. Poleti pa se na njih lahko poigramo tudi z barvami.

Pripomočki za nego nohtov
V vaši toaletni torbici za nego nohtov ne smejo manjkati vatne blazinice, odstranjevalec laka za nohte, nežna pilica za nohte, tanka lesena palica z zaobljenimi konicami, ščetka za nohte, krema za nego obnohtne kožice, podlak, lak za nohte, zaščitni lak ali nadlak, škarjice za nohte. Če imate na nogah trde nohte, si priskrbite tudi klešče za nohte.

Da bodo nohti čvrsti
Tudi za nohte moramo redno skrbeti. Če vsak teden negujemo nohte in obnohtno kožico, bodo nohti lepi in ne boste imeli težav s preraslo kožico. Vsak dan nohte namažite s hranilno kremo, ki bo nahranila tudi obnohtno kožico, odmrli deli pa bodo hitreje odpadli. Ponoči nohte premažite s posebnim oljem, lahko uporabite tudi olivno, ki bo pomagalo ohraniti njihovo prožnost in nelomljivost. Če se le da, imejte nalakirane nohte, saj jih tako zaščitite, hranilne sestavine pa se bodo hitreje vpile v nohtovo roževino. Lak tudi varuje nohte pred izsušitvijo, kadar ste veliko v vodi.

Pomembna je vlaga
Ne skoparite s kremo za nohte in obnohtno kožico. Najboljše so kreme, ki vsebujejo alfa hidroksi kisline. Te zgladijo manjše razpoke in gubice. Če so vaše roke in nohti videti izsušeni in raskavi, si privoščite nočno nego. Nohte in kožico na debelo namažite s hranljivo kremo, nato pa si nadenite bele bombažne rokavice, ki jih lahko kupite v lekarni. Pojdite v posteljo in zjutraj bodo vaše roke kot prerojene.

Pravilno striženje
Nohte na rokah strižemo na okroglo, dokončno obliko pa jim damo s piljenjem, ki mora potekati v eno smer, pila pa ne sme biti pregroba. Nohte na nogah strižemo v ravni liniji, saj lahko sicer pritiskajo ob čevlje in tako prej pride do vraslih nohtov ali otiščancev.


Obnohtna kožica
Z mehko ščetko očistite nohte tudi na spodnji strani. Leseno paličico ovijte s koščkom vate, ki ste ga navlažili z vodo. Nato s paličico narahlo potiskajte kožico proti korenu nohta. Nikar je ne strizite, saj je v nobenem primeru sami ne morete postriči pravilno. To naj stori strokovnjak.

Piljenje
Kot rečeno, nohte pilite le v eni smeri, saj je piljenje v obe smeri lahko preveč boleče, noht pa se prej razcepi. Ne pilite pregloboko v vogale nohta, saj ga to oslabi.

Lakiranje
Ko ste končali z nego in čiščenjem, vse ostanke odstranite s koščkom vate, ki ste ga namočili v odstranjevalec laka za nohte. Nato nanesite podlak, ki bo preprečil, da bi nohti porumeneli. Zatem nanesite dve plasti laka. Ostanke laka na koži odstranite z leseno paličico, katere konico ste pomočili v odstranjevalec laka. Lakiranje zaključite z nadlakom, ki bo poskrbel za sijaj in preprečil luščenje.


Nohti poleti
Poleti nohti zahtevajo posebno nego, saj se zaradi vode in močnega sonca izsušijo. Zato moramo uporabljati posebno kremo in olje za nohte, s katerima jih namažemo vsak dan. Tako nohti dobijo potrebne vitamine in minerale. Zelo priporočljivo je, da so nohti nalakirani, saj so tako najboljše zaščiteni. Dolge nohte nalakirajmo tudi na spodnji strani, saj jim tako nudimo kar največjo zaščito pred škodljivimi vplivi, glivicami in bakterijami, ki jih je v vodi še posebno veliko.
Poleti so že nekaj časa modne metalne barve, na primer zelena, rjava ali rdeča. Nosijo se tudi nežni pastelni odtenki in barva šampanjca. Glede oblike nohtov je še vedno najbolj modna francoska manikira, ko konico nohta polakiramo z belo, ostali del nohta pa s kakšno drugo, nežno pastelno barvo. Takšna vrsta manikire je primerna za malo krajše nohte, pri dolgih nohtih pa si lahko privoščite močnejše barve. Poleti si lahko tudi na nogah privoščite bleščice, zanimive nalepke ali kristale, ki jih pritrdimo na nohte, ki naj v poletnih dneh resnično žarijo.
Manca Mirnik
Foto: JupiterImages, iStockphoto

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)