petek, 4. maj 2007

Lepota od zadaj


Pri vsakodnevni negi velikokrat zanemarimo hrbet in zadnjico, medtem ko skrbimo za obraz, dekolte in noge. Vendar so nekatere obleke in majice odprte zadaj in takrat je pomembno, v kakšnem stanju je naša koža in kako je videti zadnji del našega telesa. Kaj torej lahko naredimo za ta dva predela?

Naravni piling
Je koža na hrbtu in zadnjici sivkasta? Krive so odmrle celice, ki se nalagajo na koži. Zato si naredite temeljito luščenje kože z grobo morsko soljo. Pri delih, ki jih ne dosežete, vam naj pomaga partner. Koža bo verjetno rdeča, a gladka in svetleča. Če imate občutljivo kožo, namesto grobe uporabite fino sol.

Dobra drža
Lepa zadnjica ne nastane čez noč, a pri njenem oblikovanju je pomembno tudi, kakšna je vaša drža in kako hodite. Vadite lahko tako, da se naslonite na zid in poskusite začutiti vse točke, v katerih se vaše telo dotika zidu. Če imate pravilno držo, boste začutili pete, zadnjico in ramena. Če opazite, da je vaš hrbet s celo dolžino naslonjen na zid, verjetno držite trebuh preveč izbočen naprej. Če se z rameni ne dotikate zidu, pa verjetno stojite preveč zgrbljeno.

Klasična gimnastika
Dobra je za usklajevanje telesnih gibov, pol ure gimnastike vsak drugi dan pa se vam bo v nekaj mesecih obrestovalo z izklesano postavo. Posvečajte se predvsem vajam raztezanja, krepitvi hrbtnih mišic, delajte škarjice, trebušnjake in z nogami "vozite kolo". Vaje izvajajte počasi, da boste začutili vsako mišico posebej.

Samomasaža
Če imate veliko zadnjico, morate v njej pospešiti cirkulacijo. Vsak dan si pred prhanjem naredite masažo tako, da vzamete grobo rokavico in s krožnimi gibi masirate zadnjico. Ko boste začutili, da se je koža segrela, lahko prenehate. Po prhanju nanesite kremo proti celulitu ali vlažilni losjon.

Glinena obloga
Glino kupite v zeliščni lekarni, jo zmešate z vodo in jo uporabite kot oblogo na zadnjici. Deluje tudi proti celulitu in odpravlja drobne mozolje. Nanesite jo v debelem sloju, nato počakajte dvajset minut in odstranite z vodo.

Poskusite z utežmi
Lažje uteži (težke en kilogram) si namestite na gležnje in telovadite tako, da se naslonite na naslonjalo stola, potem pa iztegnite nazaj najprej eno nogo, zatem še drugo. Ponovite desetkrat. Potem odstranite stol in iztegujte izmenično obe nogi še naprej.

Izberite pravi šport
Primerni so športi, ki izboljšujejo mišično strukturo nog in zadnjice, na primer karate, drsanje ali rolanje. Odlična je tudi step aerobika. Pomaga pa tudi hoja po stopnicah, zato se odrecite vožnji z dvigalom in se čim večkrat odpravite po stopnicah.

Boj s celulitom
Morda ne veste, ali se na vaši zadnjici nalaga celulit ali le maščobne obloge? Ugotovite lahko s ščipanjem: če gre za celulit, boste začutili rahlo bolečino in videli drobne vdolbine. V tem primeru se lotite kakšne anticelulitne kure v lepotnem salonu in se vsak dan mažite s kremami proti celulitu.

Anatomske spodnjice
Preizkusite jih, če imate veliko in rahlo sploščeno zadnjico. Šivi na zadnjem delu anatomsko oblikujejo mišice zadnjice, ne da bi jo preveč stiskali. Odpravite se v trgovino, kjer imajo veliko izbiro takšnega perila ter ugotovite, ali vam bolj ustreza klasičen model ali takšne hlačke, ki imajo povišan pas in podaljšan nožni del.

Vztrajnostna telovadba
To je telovadba, ki jo izvajate s komaj opaznimi premiki mišic. Napnite mišice hrbta in zadnjice in jih poskušajte zadržati napete, dokler počasi ne preštejete do tri. Ponovite desetkrat, nato počivajte in naredite še en cikel. Te vaje lahko izvajate tudi med vožnjo z avtobusom, med sedenjem pred računalnikom ali v kinu.

Domača savnaČe je vaša zadnjica precej mehka, se v njej verjetno zadržuje preveč tekočine. Preizkusite savno za ta del telesa, ki jo lahko izvedete doma. V kad si nalijte vročo vodo, ki naj sega le kakšnih deset centimetrov od dna. Nato vanjo vsujte veliko grobe soli in sedite vanjo. Sol bo zadržala visoko temperaturo vode, hkrati pa bo delovala drenažno in povzročila, da se bo odvečna voda izločila v obliki znoja.
Manca Mirnik
Foto: JupiterImages

Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)