petek, 4. maj 2007

Kaj se skriva v lončku vaše kreme?


Kako delujejo kozmetični preparati, ki jih vsakodnevno uporabljamo, ste se gotovo že večkrat pozanimali in preizkusili tudi na lastni koži. Kaj vse vsebujejo, pa je večja uganka. Tudi če so sestavine navedene na škatlici, si jih pogosto ne znamo razložiti ali razumeti zapletenih imen. Zato smo za vas pripravili kratek vodnik po najpogostejših kozmetičnih sestavinah.

Vitamin A (retinol) za boj proti gubam
Kako deluje? Deluje na celice epiderma, zato se videz kože po nanosu vitamina A po določenem času izboljša, koža postane bolj čvrsta in gladkejša.
Česa ne more? Ne deluje na hitro, zato lahko prave rezultate pričakujemo šele po enem mesecu ali več.
Kako se uporablja? Kreme, ki vsebujejo retinol, so odlične za uporabo v zimskih mesecih, ko ni močnega sonca. Zato jih lahko uporabljamo tudi kot nočne kreme. Če začutite srbenje, ste preobčutljivi na retinol, zato raje izberite drugo kremo.

Vitamin E preprečuje oksidacijo
Kako deluje? Skupaj z vitaminom C je vitamin E najboljši zaščitnik kože pred oksidacijo in staranjem. Mehča kožo in deluje protivnetno.
Česa ne more? Če krema vsebuje samo vitamin E, je veliko manj močna kot v kombinaciji z vitaminom C. Skupaj s polifenoli iz zelenega čaja in grozdja preventivno deluje proti staranju.
Kako se uporablja? Vitamina E ni nikoli dovolj, zato naj ga vsebuje večina vaših krem.



Hialuronska kislina ohranja vlažnost
Kako deluje? Najboljša je pri ohranjanju vlage v koži. Deluje kot spužva, ki v notranjosti kože zadrži vlago, in zato so zgornji sloji kože mehkejši in nežnejši.
Česa ne more? Ne vpliva na čvrstost kože, ne deluje proti gubam in ne ščiti kože pred soncem in drugimi zunanjimi vplivi.
Kako se uporablja? Če imate dehidrirano kožo, uporabljajte vlažilno kremo s hialuronsko kislino zjutraj in zvečer.

Rastlinski izvlečki za čvrstost kože
Kako delujejo? Beljakovine rastlinskega izvora vsebujejo kreme, namenjene globinskemu hranjenju kože. Na njej pustijo tanek film, ki kožo naredi gladko, čvrsto in mladostno.
Česa ne morejo? Ne delujejo proti gubam in ne ščitijo pred zunanjimi vplivi.
Kako se uporabljajo? Kreme z rastlinskimi izvlečki so dobre tako za dnevno kot za nočno nego, radi pa jih imajo tisti, ki želijo naravno, rastlinsko osnovo kozmetičnih preparatov.

Sadne kisline proti staranju
Kako delujejo? Obstaja veliko število sadnih kislin, med njimi sta najbolj znani AHA kislina in alfahidroksi kislina. So precej agresivne, saj pomagajo koži odvreči odmrle celice in pospešujejo naravno obnavljanje kože.
Česa ne morejo? Če imate zelo občutljivo in tanko kožo, sadne kisline niso za vas. Čeprav lahko AHA kislina ustavi staranje kože, ne more delovati preventivno - torej jo lahko uporabljamo samo takrat, ko se znaki staranja že pojavijo.
Kako se uporabljajo? Občasno. Kreme s sadnimi kislinami je najboljše uporabljati kot dvomesečne kure vsako pomlad in jesen.

Polifenoli proti zunanjim vplivom
Kako delujejo? Grozdne peške in zeleni čaj so bogat izvor polifenolov, zelo močnih antioksidantov, ki ščitijo kožo pred negativnimi zunanjimi vplivi.
Česa ne morejo? Ne morejo odpraviti gub, vendar lahko, če jih začnemo uporabljati pravočasno, upočasnijo staranje.
Kako jih uporabljamo? Zadnji kozmetični hit je terapija z vinom, ki jo uporabljajo za nego kože obraza in telesa.
M. M.
Foto: iStockphoto

Vir: www.siol.net

1 komentar:

olesiasabbagh pravi ...

How To Make Money From Playing Slots - How To Make Money
Making Money From Playing Slots. 청주 출장안마 It is quite simple to do. You have to pick the games you want to งานออนไลน์ play, and 거제 출장안마 pay for the 목포 출장마사지 bonus money, 김천 출장샵 such as

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)