petek, 4. maj 2007

Govorica rok


Roke so človekovo orodje, hkrati pa tudi njegova osebna izkaznica. Na njih se kaže vaša skrb zase, hkrati pa tudi vaše prednosti in slabosti. So zelo izpostavljen del telesa in jih težko skrijemo. Zato potrebujejo kar najboljšo nego.

Začnite s kremo
Koža na rokah je zelo tanka, na njej pa je tudi manj žlez lojnic. Poleg tega so roke nenehno izpostavljene vplivom sonca in mraza, s pogostim umivanjem pa izgubljajo tudi zaščitno maščobo. Zato potrebujejo primerno nego s kremo, ki je bogata s hranljivimi snovmi in vitamini, posebej z vitaminom E. Navadite se, da roke namažete s kremo po vsakem umivanju. To vam ne bo vzelo veliko časa, na rokah pa se bo z leti gotovo poznalo. Suhe in zgarane roke potrebujejo dodatno nego. Pred spanjem jih na debelo namažite s kremo za nego suhe kože. Ponoči se koža obnavlja, zato ji tu in tam privoščite tudi hranljivo masko, na primer iz olivnega olja.

Nega kožice in nohtov
Obnohtne kožice nikoli ne strizite s škarjicami. Kožica je namenjena zaščiti nohtov pred infekcijami, zato je ne odstranite preveč. Prste za pet minut namočite v posodo s toplo vodo, v katero ste nakapali nekaj limoninega soka. Nato prste dobro obrišite in na kožico nanesite hranljivo kremo na osnovi rastlinskih maščob, na primer karitejevega masla. Pustite delovati pet minut, nato pa z leseno paličico (namenjeno temu opravilu) narahlo potisnite kožico proti robovom nohtov.
Nohte oblikujte tako, kot vam je všeč, vendar ne preveč oglato in ne preveč zaobljeno. Bolj kot se boste približevali ovalni obliki, bolj krhki bodo nohti, saj so stranski deli nohtov krepkejši od sredine. Če jih lakirate, uporabite dober podlak in kakovosten lak, ki ustreza vaši polti, značaju in načinu oblačenja.

Malo telovadbe
Znanstveniki so dokazali, da obstaja povezava med rokami in možgani. Ali preprosteje: če so vaše roke aktivne, so aktivni tudi vaši možgani. Zato številni umetniki in glasbeniki vsakodnevno delajo vaje za roke. Tudi vi vsaj enkrat na teden malce razgibajte dlani in raztegnite prste. Vzemite dve mehki krogli in jih kotalite med dlanmi, občasno pa zamenjajte smer. Najboljše so krogle iz gume, ki masirajo dlani in delujejo kot refleksna masaža na celotno telo.

Vaje za močAzijci verjamejo, da nekateri položaji rok spodbujajo krvni obtok in pomagajo proti utrujenosti. Ulezite se in se sprostite. Roke položite nad glavo in zataknite en mezinec za drugega, druge prste pa iztegnite. Nato petkrat globoko vdihnite in izdihnite. Potem zataknite palce enega za drugega in ponovite postopek. Nato vstanite, se dvignite na prste in se dodobra pretegnite.

Roke tudi zdravijoČe dlani drgnemo med seboj, nastaja toplotna energija. Bioenergetiki, v manjši meri pa vsi ljudje, jo lahko pretovorimo tudi v elektromagnetno valovanje, s katerim lahko zdravimo na energetski ravni tako, da čistimo energetske kanale..

Refleksne točke delujejo na organe
Tako kot na stopalih imamo tudi na dlaneh refleksne točke, ki so povezane z vsemi našimi organi. Če te točke stimuliramo, lahko načrtovano pošiljamo impulze določenim organom. To tehniko so uporabljali že stari Kitajci, da bi se osvobodili blokad in tako omogočili življenjski energiji, da svobodno prehaja skozi telo.
Manca Mirnik
Foto: JupiterImages, iStockphoto

Vir: www.siol.net

Ni komentarjev:

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)