petek, 4. maj 2007

Depilacija: stran z nadležnimi dlačicami!


Poletje je pred vrati in z njim bolj odprta, lahka poletna oblačila ter tudi kopalke. Sedaj je pravi čas za odstranjevanje nadležnih dlačic, a kateri postopek izbrati, da bo gladkost trajala kar se da dolgo? Ali ta postopek opravimo doma ali v kozmetičnem salonu? Vse to in še več v naslednjih vrsticah!
Kateri postopek je pravi za vas?


Odgovor na to vprašanje boste najbolje vedeli sami. Odločiti se morate le, ali se dlačic na določenem delu telesa želite znebiti za vedno ali pa jih boste odstranjevali vedno znova. Verjetno bodo k odločitvi veliko prispevale tudi cene postopkov, saj tisti, ki vaše dlačice odstranijo za vedno, (npr. lasersko odstranjevanje dlačic ali epilacija) stanejo neprimerno več, kot pa tisti, ki dlačice odstranijo le za določen čas (npr. voskanje).

Postopki odstranjevanja dlačic

Voskanje
Voskanje spada med bolj učinkovite postopke, saj imamo nato mir pred nadležnimi dlačicami kar dva do tri tedne. Slaba stran tega postopka je, da zna biti precej boleč, še posebej, če ga izvajate v bikini predelu. Sicer pa je postopek primeren tudi za odstranjevanje dlačic z rok, nog, hrbta ter obraza.
Voskanje se lahko izvaja na dva načina - kot toplo in hladno voskanje. Topel vosek nanesete na predel, kjer si želite odstraniti dlačice, nato pa nanj položite trak, ki ga, s hitrim potegom v nasprotni smeri rasti dlačic, odstranite. Za tovrsten postopek se je najbolje oglasiti v kozmetičnem salonu.
Pri hladnem voskanju je vosek že nanešen na trakove, ki jih lahko kupite v vsaki bolje založeni drogeriji. Trak položite med roke, da ga rahlo segrejete, nato pa lističa razprete in nanesete na predel s katerega želite odstraniti dlačice.
Pa še beseda o voskanju bikini predela. V tem primeru si lahko odstranite le dlačice v področju bikinija, če pa si želite odstraniti vse dlačice, razen tanke črtice, potem je za to najprimernejša tehnika brazilskega voskanja. Za ta poseg se odpravite v preverjen kozmetičen salon, saj ga sami ne morete izvesti.

Lasersko odstranjevanje dlačicČe si želite dlačice odstraniti trajno, pa naj bo to iz predela bikinija, rok, nog, hrbta ali obraza, potem bo metoda laserskega odstranjevanja dlačic prava za vas. Seveda ni najbolj poceni, je pa za to toliko bolj učinkovita. Da se znebite vseh dlačic na določene predelu telesa, boste morali prestati vsaj 6-8 tretmajev z laserjem. Dlačice naj bi popolnoma prenehale rasti, če pa se že pojavijo, potem so mehke, svetle in skorajda neopazne.
Postopek načeloma ni boleč, nekateri občutijo le blago toplino, drugi mravljince, le redki pa rahlo zbadanje, ki preneha takoj, ko se preneha skenirati določeno območje. Po koncu postopka bo vaša koža nekoliko pordela, a ne za dolgo.


Britje
Je preprosto, lahko in poceni odstranjevanje dlačic, ki pa žal ne zdrži prav dolgo. Še najbolj primerno je za podpazduho, noge in bikini predel, kjer pa neredko povzroči izpuščaje in vraščanje dlačic. Poleg tega dlačice po britju rastejo še hitreje in postanejo močnejše.
Za britje intimnih predelov moramo vedno uporabljati drugo britvico, kot za britje ostalih delov telesa.

Beljenje
Postopek beljenja je najprimernejši za roke ali področje nad zgornjo ustnico, za brado ter ličnice, saj dlačice posvetli tako, da se jih skorajda ne vidi. Problem nastane na temnejši polti, saj pobeljene dlačice tam izgledajo kot beli puh.
Sicer pa je beljenje preprost postopek, ki ga lahko opravite tudi sami. Belilo nanesete na mesto, kjer bi radi posvetlili dlačice in počakate toliko časa kot vam narekujejo navodila. Nato belilo odstranite, mesto pa sperite z vodo in namažite s kremo.

Depilacijske kreme
Prijaznejša metoda odstranjevanja dlačic, ki pa ni ravno najpreprostejša za uporabo, saj se z njo neredko celi popackamo. Poleg tega je neprimerna za tiste z bolj občutljivo kožo, saj zaradi kemičnih sestavin v kremi lahko pride do alergične reakcije. Sicer pa jo lahko uporabljamo na rokah, nogah, hrbtu, na predelu obraza, podpazduh ter bikini predelu.
Dobra stran depilacijskih krem je, da dlačice ne rastejo hitreje in se niti ne okrepijo, res pa je, da postopek ne drži prav dolgo.

Puljenje
Postopek se najpogosteje izvaja na manjši površini telesa, predvsem v predelu obrvi oziroma predela obraza.

Epilacija
Epilacija je postopek pri katerem s svetlobo določene valovne dolžine, ki se pretvori v toplotno energijo in segreje mešiček dlačice na temperaturo, ki poškoduje beljakovine v mešičku in tako je dlačica trajno odstranjena. Seveda se končen rezultat doseže šele v 4-6 tretmajih, postopek pa prav tako ni najbolj poceni.

Epilator
Pripomoček za odstranjevanje dlačic, ki dlačice izpuli skupaj s korenino. Postopek je boleč, neredko pa pri njem pride do vraščanja dlačic, ko te ponovno začnejo rasti. Če želite, da bo postopek čim manj neprijeten, potem naj bo aparat, s katerim odstranjujete dlačice, kakovosten, z vgrajenim hladilcem kože. Tako bo aparat kožo najprej ohladil in jo naredil manj občutljivo za bolečino, šele nato pa bo izpulil dlačice.


Kdaj v kozmetični salon?
Zdaj, ko ste postopke spoznali pobliže, že veste ali jih boste lahko izvedli sami, ali pa boste za to obiskali kozmetični salon. Seveda bo v salonu depilacija izvedena pravilneje ter učinkovitejše, koža pa bo deležna primerne nege. Vsekakor pa se, preden se kamorkoli odpravite, pozanimajte o tem, kje opravljajo depilacijo, ki si jo želite ter kolikšna je cena postopka in nenazadnje izberite čist, varen in ugleden kozmetični salon.

Prva pomoč
Če depilacijo izvajate doma, se lahko zgodi, da se bodo na vaši koži pojavile različne reakcije. Hitro in učinkovito jih lahko odpravite tudi sami.

Rdečica
Po voskanju se na razdraženi koži pojavi rdečica. Če boste voskanje opravljali v salonu, potem bodo takoj po postopku na kožo nanesli kremo ali olje, ki bo razdraženo kožo umirilo. V primeru, da postopek izvajate sami doma, potem ste v paketu, ki je vseboval vosek in ostale pripomočke, dobili tudi mazilo, ki ga nanesete po voskanju. Ne pozabite ga nanesti na kožo, saj se bo rdečica tako hitreje pomirila.

Izpuščaji
Neredko se po britju, predvsem v predelu bikinija, pojavijo izpuščaji. Preprečite jih lahko že tako, da uporabljate čiste britvice ter po britju kožo namažete z oljem, ki vsebuje vitamin E in alojo. To bo razdraženo kožo pomirilo in pospešilo celjenje.

Vraščene dlačice
Depilirano kožo negujte z izdelki, ki zmanjšujejo rast dlačic ter tudi skrbite, da boste odstranili odmrle kožne celice. To lahko storite tako, da si med tuširanjem kožo zdrgnete s posebno rokavico, ki ima malo tršo površino.

Zareze
Včasih se zgodi, da se med britjem urežemo. Zarezo po koncu britja prekrijemo z samolepilnim obližem, saj bo ta ranico zaščitil in preprečil morebitno okužbo.

Črne pikice
Črne pikice se pojavijo, ko britev ni dovolj ostra in tako dlačic ne odstranimo v celoti. Če se brijete redno, torej vsak dan, potem poskrbite, da boste britvico zamenjali vsaj vsaka dva tedna.
A. K. T.
Foto: JupiterImages, iStockphoto

Vir: www.siol.net

2 komentarja:

Louis Vuitton Replica pravi ...

Even if you shop for your special occasion at the last moment, you are sure to find something nice at replica designer handbags.

Anonimni pravi ...

If you experience some emotional or physical problems in your
life it can soon be seen in the condition of
your hair, using natural and organic products aids in the recovery of your hair.
Likewise, using imported shampoos and conditioners from a tropical country when your
climate is cold and temperate is not such a good idea.
The professional hair merchandise of Loreal are effectively currently being sold all
more than the world in about one hundred thirty different countries.



my site ... hair products

Podskupina

Išči fotomodele

Google Custom Search

Slike za ozadja

Slike za ozadja

Postani avtor

Postani soustvarjalec tega bloga. Pošlji kratek CV na spodnji naslov. Pogoji sodelovanja: 1. Spoštuj avtorske pravice drugih ... če kopirate vsebino iz drugih web strani povprašajte avtorja za dovoljenje, ali kopirajte le del vsebine in navedite link na njegovo stran ali ... 2. Vsebina prispevkov mora biti skladna z namenom, za katerega je ta blog postavljen, to je lepota in nasveti 3. Blog je namenjen izmenjavi vsebin in povezav z drugimi blogi ali spletnimi stranmi 4. Blog je prostovoljen in za delo niste plačani, lahko pa ta blog izkoristite za reklamiranje svoje dejavnosti, svoje spletne strani ali kakega drugega bloga ... in predvsem ne pozabiti na bralce tega bloga. 5. Prispevkov in komentarjev ne brišemo in ne korigiramo ... izkoristite pravico in svobodo izražanja

Mnenja in komentarji

Powered by TagBoard Message Board
Name

URL or Email

Messages(smilies)